Mam przyjemność zaprosić wszystkich na warsztaty pt. „Suszone zioła w kuchni i w zielniku”, które będą prowadzonę przez Ziołowo.
Warsztaty będą odbywały się podczas imprezy plenerowej na terenie Górnośląskiego Parku Etnograficznego w Chorzowie 30 sierpnia 2015.
TEMAT WARSZTATÓW: SUSZONE ZIOŁA W KUCHNI I W ZIELNIKU.
Na warsztatach dowiecie sie jak:
- suszyć zioła do zielnika,
- zrobić zielnik,
- rozpoznać świeże i suszone zioła oraz przyprawy po zapachu i wyglądzie,
- zrobić własną mieszankę przyprawową,
- zastosować suszone zioła i kwiaty.
Harmonogram godzin trwania warsztatów:
12:00-12:40
13:20-14:00
14:20-15:00
15:20-16:00
16:20-17:00
Warsztaty będą odbywały się w w jednej z chat w pięciu grupach po 10 osób. Wystarczy podejść pod chatę w godzinach podanych wyżej.
Warsztaty są bezpłatne.
Oprócz tego zapraszamy na stoisko Ziołowo, gdzie będzie można kupić m.in. zioła i przyprawy, moździerze, ksiażki o tematyce ziołowej…
Zapraszam jeszcze raz serdecznie:)
Jadwiga Pitek